Het Groot Mahjong Boek

Nederlands mahjongboek
verovert de wereld

omslag

Sinds de handelsactiviteiten van Mr. Babcock volgen mahjongartikelen de route Amerika – Nederland. Maar Nederlandse Het Groot Mahjong Boek volgde de tegengestelde route en werd in Amerika The Great Mahjong Book.

In 2002 verscheen op de Nederlandse markt eindelijk een mahjongboek met allure, rijk geïllustreerd in prachtige kleuren, een schitterende layout, met alle bekende mahjongvarianten en heel veel lezenswaardigheden. Schrijver Jelte Rep werd enthousiast gesteund door nog enkele mahjongenthousiastelingen, zoals Sjef Strik, Martin Rep en Kirsten Bjorneboe.

Schrijver Jelte Rep, mahjonggoeroe.

Schrijver Jelte Rep, mahjonggoeroe.

Het boek had een oplage van 3000 exemplaren – behoorlijk hoog voor een dergelijk boek. Maar het werden geen winkeldochters. De pers gaf ruime aandacht aan het boek en er werd enthousiast gereageerd. Jelte verscheen in diverse radioprogramma’s om over zijn boek te vertellen.

Luister hieronder naar een radiogesprek met de schrijver op RTV Oost:

 

omslagTGMB

The Great Mahjong Book by Jelte Rep, published by Tuttle Publishing, price $ 19,90.

Begin 2007 verscheen The Great Mahjong Book bij de Amerikaanse uitgeverij Tuttle Publishing. Het is de vertaling (van Jelte zelf) van Het Groot Mahjong Book. De omslag ziet er heel anders uit maar van binnen is de verwantschap duidelijk te zien.

Het Nieuw Mahjong Boek door Jelte Rep, uitgegeven door Wonders, prijs € 17,95.

Het Nieuw Mahjong Boek door Jelte Rep, uitgegeven door Wonders, prijs € 17,95.

De Nederlandse editie is inmiddels geheel uitverkocht, maar in 2009 verscheen Het Nieuw Mahjong Boek bij uitgeverij Wonders, eveneens geschreven door Jelte Rep. Het boek concentreert zich op de klassieke mahjongregels, zoals die al bijna honderd jaar worden gespeeld. Het is rijk geïllustreerd, helder geschreven en voorzien van een register, waardoor het snuffelen in het boek gemakkelijk wordt gemaakt.