Gepassioneerde liefde

Purty Han: Mijn moeder is een aantal maanden geleden overleden en mahjong was een grote passie van haar. Ze had diverse setjes en zelfs een mahjongtafel.
Kunt u aan de hand van de foto’s de waarde van de setjes bepalen? Ik weet dat er nogal verschillen zijn in de waarde van setjes en weet ook niet of het ivoor is of niet.
Alvast bedankt voor uw antwoord.

De mahjongspellen van mijn moeder.

 Dr. Mahjong: Wat een ontroerend gezicht: de stille getuigen van uw moeders passie! Kennelijk wordt die liefde niet voortgezet, want u informeert naar de waarde van uw moeders spellen. Is dat om te kunnen verdelen tussen de kinderen of om te verkopen? Dat doet er niet veel toe: het is geen waardevolle collectie.

Alles kits achter de rits.

Dit vind ik het leukste spel. Een zacht bekleed koffertje met rits, handig voor de speler die ook wel buiten de deur mahjong speelt. De stenen zijn van bakeliet, een prima materiaal voor mahjongstenen, waarin fijne gravures mogelijk zijn. De kwaliteit kan ik niet beoordelen vanaf een enkele foto. Geschatte waarde: € 70.-.

Leuk kleurtje.

Een simpel spel met een apart, leuk kleurtje, prettig om mee te spelen.Waarde: € 45.-.

Een doorsnee spel.

Niets bijzonders, maar eveneens prettig om mee te spelen, tenminste als de stenen geen ronde bamboeruggen hebben (niet te zien op de foto), want dan is het bouwen van een muur een crime. De handleiding kan meteen de prullenmand in. Daar bestaan veel betere boeken over! Waarde: € 40.-.

Ook een standaard spel.

Dit spel houdt de deksel half gesloten, bang om gezien te worden? Valse schaamte, want ook dit is een prima spel om mee te spelen: vlak, helder, stabiel, geen poespas. Maar het bezit geen toegevoegde waarde. Misschien dat iemand er € 40,- voor wil betalen. Ik heb evenwel geen informatie van u gekregen over de grootte van de stenen, maar die lijkt mij ook doorsnee.

Moeders speeltafel.

Hierop kwetterden al die mahjongstenen en zo te zien vele malen! De tafel ziet er afgesloofd uit. Over de waarde durf ik geen uitspraak te doen. Het lijkt me wel lekker spelen aan zijn vilten (?) oppervlak, maar dan wel in de schemer zodat je de krassen en butsen niet ziet. Ik heb wel meer begerenswaardige mahjongtafels gezien.

Dit bericht is geplaatst in Vragen. Bookmark de permalink.