Wat vraag ik voor mijn spel?

Mieke Beeke: Zou u op basis van bijgevoegde foto’s misschien een indicatie kunnen geven over de waarde van het spel?

Een zwart kistje en een blauwe handleiding van de fa. Eberhardt.

Er is iemand geïnteresseerd, maar als het museum het wil kopen, vind ik dat ook een goed idee. Met vriendelijke groet.

Dr. Mahjong: Bij mij moet u niet zijn als u een spel wilt verkopen. Volgens mijn opvattingen verkoop je nooit een mahjongspel, tenzij je er al een stuk of twintig hebt. Mahjongspellen zijn gemaakt om er mee te spelen en ze zijn te mooi om zo maar van de hand te doen.

Van het deksel is een stukje afgebroken en het kistje loopt taps toe, maar dat zal wel aan de foto liggen.

Uw spel is een kopie van één van de goedkoopste die vanaf 1924 te koop waren in Nederland. U vindt een dergelijk exemplaar in ons museum in de rubriek Made in NL. Uw spel is niet uit het assortiment van Babcock’s Mah-Jongg Sales Company. Het kistje ziet er helaas ook niet fris meer uit. Er is een stukje afgebroken van het deksel.

Als het spel geheel compleet is dan zou u er ongeveer 100 euro voor kunnen vragen. Ik adviseer u echter het zelf te houden om er mee te gaan spelen. Mahjong is immers het mooiste en leukste spel ter wereld.

U kunt er zo’n 100 euro voor vragen.

Dit bericht is geplaatst in Vragen. Bookmark de permalink.